Η Σχολή

Η Αστρολογική σχολή «ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ» λειτουργεί σε έναν υπέροχο χώρο ακριβώς στο μετρό της Πανόρμου.

Σκοπός της σχολής είναι να εκπαιδεύσει όσους θέλουν να μάθουν την Τέχνη της Αστρολογίας σε βάθος. Όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη λαϊκίστικη και γκροτέσκα πλευρά της. Όσους θέλουν να μάθουν πραγματικά και όχι αυτούς που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και πρόχειρη προσέγγιση.

Ακούμε συχνά πως η Αστρολογία ήταν παλιότερα η βασίλισσα των επιστημών. Αν πράγματι ήταν έτσι, τότε προφανώς απαιτεί έρευνα και μελέτη περισσότερη από τις άλλες επιστήμες και φυσικά πολύ προσπάθεια για να ξανακερδίσει τη θέση που της ανήκει.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση από όσους ασχολούνται με αυτήν, ειδικά όσους ξεκινούν από την αρχή. Χρειάζεται καταρχάς ανθρώπους που να θέλουν να εντρυφήσουν σε αυτήν από αγάπη και ενδιαφέρον. Όχι αυτούς που ζητάνε μια κονσερβοποιημένη ή παρωχημένη γνώση. Θέλει ανθρώπους που νιώθουν δέος στην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν το σύμπαν και τον εαυτό τους. Αυτούς θέλει να δημιουργήσει το «ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ» ως αστρολόγους.

Οι καθηγητές που στελεχώνουν τη σχολή, έχουν πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία αλλά και στην πρακτική εφαρμογή της Αστρολογίας. Η πορεία τους έχει συνδεθεί με οτιδήποτε πρωτότυπο και διαφορετικό έχει γίνει σε αυτόν το χώρο, βγάζοντας την Αστρολογία από τη συνηθισμένη της, χαμηλής ποιότητας παρουσία. Επίσης έχουν δώσει έμφαση στην έρευνα, δημοσιεύοντας σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά, πρωτότυπες εργασίες και πρωτοποριακές εφαρμογές, τις οποίες και διδάσκουν στη σχολή.

Πολλά από αυτά αποτελούν παγκόσμιες πρωτοτυπίες και κάποια διδάσκονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως η Σύνθεση Αστρικού και Τροπικού Ζωδιακού και οι Εκλείψεις οι πύλες του χωροχρόνου, που είναι μερικά μόνο από αυτά τα θέματα. Πάνω από όλα όμως, έχουν διακριθεί στις πολλές δεκαετίες της ενασχόλησής τους με το αντικείμενο, για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Γιάννης ΡιζόπουλοςΕλίνα Βατικιώτη, Γιώργος ΜατσάγγοςΧρυσάνθη Καλογέρη, αποτελούν την ομάδα των καθηγητών, όπως επίσης και ο εμπνευστής της σχολής και Υπεύθυνος Σπουδών Θανάσης Ματσώτας.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας της σχολής είναι η Κατερίνα Σαλωνίκη.

Η διδασκαλία είναι τρίωρη μία φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης για τους εκτός Αθηνών και Ελλάδας ενδιαφερόμενους σε ξεχωριστά τμήματα και όχι με σύνδεση στην αίθουσα. Υπάρχουν συχνά επαναληπτικά μαθήματα και δυνατότητα βιντεοσκόπησης ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται σεμινάρια με πρωτότυπα θέματα.

Εδώ υπάρχει μια άλλη Αστρολογία!
Το μότο των συντελεστών της Σχολής είναι: «Πάρτο αλλιώς γιατί (δεν) θα βρεις»!