Γιάννης Ριζόπουλος
 
 

Ο Γιάννης Ριζόπουλος, Υδροχόος με ωροσκόπο στον Ζυγό και Σελήνη επίσης στον Υδροχόο, έχει ήδη συμπληρώσει τρεις δεκαετίες αστρολογικής έρευνας και διδασκαλίας και έχει στο ενεργητικό του μια πληθώρα άρθρων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

Ειδικεύεται στην Ψυχολογική και την Κοσμική-Πολιτική Αστρολογία.

Από το 2010 συνεργάζεται με το Astrology.gr, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε την επιτυχημένη διαδικτυακή εκπομπή «Τι είδε ο μάγος», ενώ το 2011 εκδόθηκαν και τα δύο, μέχρι στιγμής, βιβλία του «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα» και «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας» (εκδόσεις Ερεχθηίς).

Είναι ο εισηγητής την σύνθεσης αστρικού και τροπικού ζωδιακού, μιας πρωτοποριακής τεχνικής αστρολογικής ερμηνείας και πρόβλεψης.

Στο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται ακόμη οι μελέτες για την πραγματική φύση του Χείρωνα, της Δήμητρας και της Έριδος, τριών μάλλον «παρεξηγημένων» ουρανίων σωμάτων.

Άρχισε να παραδίδει μαθήματα στο Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών της Γιώτας Καλογερά (1986-92) και συνέχισε στην Astrologia Nova (1992-2000). Σήμερα διδάσκει στο ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ και είναι επίσης υπεύθυνος του Ερευνητικού τμήματος.