Ο συντηρητικός Κρόνος στον φιλελεύθερο Υδροχόο

August 12, 2021

Η πρώτη, δοκιμαστική είσοδος του Κρόνου στη ζωδιακή περιοχή του Υδροχόου πραγματοποιείται στις 22 Μαρτίου στις 5 και 58 λεπτά το πρωί.
Στη σύντομη πορεία των δύο περίπου μηνών ως τις 2 Ιουλίου, η συγκροτημένη του δυναμική επικεντρώνεται στις δύο πρώτες μοίρες του ζωδίου.

Με αργό και αποφασιστικό βηματισμό, ως τις 10 Μαΐου, καταλαμβάνει και τη δεύτερη μοίρα του ζωδίου. Είναι η ίδια μέρα που η ταχύτητά του σταδιακά μειώνεται για να ξεκινήσει, από την επομένη στις 11 του μήνα, τη φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του, βαραίνοντας ξανά με το πέρασμα του τις δύο πρώτες αρχικές μοίρες.
Με την οπισθοπορεία του να συνεχίζεται σταθερά, στις 2 Ιουλίου περνά στον Αιγόκερω για να επιστρέψει ξανά στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου στις 17 Δεκεμβρίου.
Από αυτή τη χρονική στιγμή αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα της θητείας των δυόμισι χρόνων στον Υδροχόο, ως τις 6 Μαρτίου του 2023.
Η έκφραση της δομής, της μορφής και του κατεστημένου… ο πλανήτης Κρόνος, ο κύριος εξουσιαστής του χρόνου, που στα πλαίσια του δημιουργείται και αποσυντίθεται η ύλη, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στον Αιγόκερω, περνά στο αέρινο και σταθερό ζώδιο του Υδροχόου.
Στον φιλελεύθερο, πρωτοποριακό και ασυμβίβαστο Υδροχόο τα πάντα κινούνται με ταχύτατη κίνηση. Ιδέες και οράματα συλλαμβάνονται και διακινούνται με τη μορφή και τη διαχυτική δύναμη των κυμάτων.
Ο Κρόνος στη γνώριμη θέση της παλιάς του κυβέρνησης, δεν δυσκολεύεται να εκφράσει τη δυναμική του. Γνωστός για τις στρατηγικές του ικανότητες, ίσως είναι ο μόνος που θα μπορούσε να οριοθετήσει τη δίχως τέλος θεωρία του Υδροχόου και να τοποθετήσει δομές στις κυρίως ανεφάρμοστες, λόγω πληθώρας, απόψεις του.
Με την συμβολή του και την παροχή υπευθυνότητας και οργάνωσης, οτιδήποτε επαναστατικό στον τομέα της επιστήμης μπορεί να εδραιωθεί… ως καινούριο βήμα. Οι στόχοι και τα ιδανικά, σε προσωπικό μα και σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς και η σύσταση αλλά και ο σκοπός των κοινωνικών ομάδων θέτονται προς αξιολόγηση με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση.
Η ρήση του Αριστοτέλη «Κάλλιο τρελός με όλους παρά συνετός και μόνος», παρόλο που ειπώθηκε πολλά χρόνια πριν, εκφράζει το πρόβλημα και τον μεγάλο φόβο του Υδροχόου… τη μοναξιά και την περιθωριοποίηση.
Στην αναγκαστική συντροφικότητα των ξένων, προς χάρη της συλλογικότητας, ο Κρόνος στη συγκεκριμένη θέση δεν συναινεί.
Μοναχικός από τη φύση του και επικριτικός πολλές φορές, θα μπορούσε να προκαλέσει στο διάστημα της επιρροής του απογοητεύσεις, αίσθημα αποκλεισμού και έναν ίσως αναγκαστικό περιορισμό.

Ο αυστηρός δάσκαλος του ζωδιακού παραδίδει μαθήματα βιωματικά, που δεν έχουν αναγκαστικά χαρακτήρα τιμωρίας και στέρησης αλλά προσφοράς χρόνου για περισυλλογή και επαναπροσδιορισμό, έτσι ώστε οι μέλλουσες επιλογές να μπορούν να γίνουν περισσότερο συνειδητές και ωφέλιμες…
Οι πλανητικές συναντήσεις σε έδαφος Υδροχόου ξεκινούν στις 31 Μαρτίου με ένα ιδιαίτερο δυσαρμονικό σχηματισμό.
Η συνάντηση του Κρόνου με τον Άρη στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου με τις εσωτερικές εντάσεις και αναστολές που συνοδεύουν αυτή την όψη δημιουργούν ένα έντονο αίσθημα ψυχικής κόπωσης, ανικανοποίητου και αδυναμίας.
Η επιστράτευση της λογικής για αυτό το διάστημα από τις 29 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου θα αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος για τους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους που εκπροσωπούν τις τρείς πρώτες μοίρες του πρώτου δεκαημέρου τους, καθώς και για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των δύο τελευταίων ημερών του τρίτου δεκαημέρου.
Η επόμενη συνάντηση του Κρόνου πραγματοποιείται στις 4 Απριλίου.
Η Αφροδίτη από την πρώτη μοίρα των Διδύμων με τη σχηματιζόμενη αρμονική της όψη δηλώνει έτοιμη να αναγνωρίσει τις πραγματικές της ανάγκες περιορίζοντας την περιττή πληθωρικότητα.
Ο αυτοέλεγχος είναι αξία και προς όφελος των Διδύμων, Ζυγών και Υδροχόων αλλά και των Τοξοτών και Κριών των πρώτων τριών μοιρών του πρώτου δεκαημέρου.
Η εύνοια της όψης απευθύνεται επίσης και στους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους καθώς και Καρκίνους και Ιχθύες των δύο τελευταίων μοιρών του τρίτου δεκαημέρου.

Στις 21 Απριλίου ο Ήλιος του Ταύρου σε δυσαρμονία με τον Κρόνο του Υδροχόου σχηματίζει όψη δοκιμασίας. Η βιασύνη εδώ δεν έχει θέση.
Η πολυπόθητη ασφάλεια είναι αποτέλεσμα υπομονής, επιμονής και προς αναζήτηση για τους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους που ανήκουν στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαημέρου.
Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου, στις 11 Μαΐου, δίνει ακόμη περισσότερη ένταση στα θέλω του, τοποθετώντας ξανά στο στόχαστρο τις πρώτες μοίρες των σταθερών.
Οι επόμενες δύο συναντήσεις του σε έδαφος Υδροχόου, παρόλο την αδιαμφισβήτητη δυναμική τους, έχουν συναινετική διάθεση.
Στις 22 Μαΐου πραγματοποιείται η αρμονική όψη μεταξύ του Κρόνου και του Ήλιου των Διδύμων, δηλώνοντας ευθαρσώς πως η συνετή ανάληψη ευθυνών είναι αυτή που θα φέρει θετικά αποτελέσματα.
Ενώ στις 28 Ιουνίου,με την ίδια διάθεση, η αρμονία του Άρη και του Κρόνου προσφέρει ευκαιρίες που εμφανίζονται την κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι.
Ευνοημένοι από τις πλανητικές συγκυρίες των δύο τελευταίων συναντήσεων θα είναι οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι όπως και οι Τοξότες και Κριοί που εκπροσωπούν τις πρώτες τρεις μοίρες του πρώτου δεκαημέρου.
Η ίδια εύνοια της όψης απευθύνεται επίσης και στους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους καθώς και Καρκίνους και Ιχθύες των δύο τελευταίων μοιρών του τρίτου δεκαημέρου.
Αρμονικές και δυσαρμονικές οι όψεις του Κρόνου έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό. Πιέζουν δημιουργώντας ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης… μα μόνο έτσι παράγεται έργο.
Στον Υδροχόο η απλή δομημένη λογική του Κρόνου προστίθεται στην υπερβατικότητα του Ουρανού… μαζί μπορούν να χτίσουν ένα καινούριο μέλλον.
Γιατί, όπως λέει μια παλαιά Ινδική παροιμία… ένα και ένα μερικές φορές κάνουν έντεκα…

της Άσπα Μόρφου
Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Please follow and like us: