Ο πλανήτης της αλλαγής Ουρανός, στον σταθερό Ταύρο

June 4, 2018

Πολλά λέγονται και γράφονται για τον Ουρανό στον Ταύρο . Οι περισσότερες απόψεις είναι σωστές , κάποιες άλλες είναι λίγο…… «χαριτωμένες» .

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της Αλλαγής , της επανάστασης , του ηλεκτρικού ρεύματος,   των ξαφνικών γεγονότων και πολλά άλλα.  Είναι ο πλανήτης του εκκεντρικού!

Πολύ σωστές όλες αυτές οι λέξεις που περιγράφουν τον πλανήτη, αλλά μια από τις καλύτερες λέξεις που μπορεί να χαρακτηρίσει τον Ουρανό είναι η λέξη «κλυδωνισμός». Ό,τι ακουμπάει ο Ουρανός το κλυδωνίζει ! Είναι σα να γίνεται σεισμός πολλών Ρίχτερ, και να ταρακουνιέται ό,τι ακουμπάει.

Με την είσοδό του στον Ταύρο ας θυμηθούμε ποια είναι τα Σταθερά Ζώδια (Ταύρος , Λέοντας, Σκορπιός και Υδροχόος) . Δεν είναι τυχαίο το ότι λέγονται «σταθερά» . Τα ζώδια αυτά , αναζητούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Σε όλα! Στη σχέση τους, στα χρήματά τους και πάνω από όλα στα πιστεύω τους. Οτιδήποτε τους βγάζει από τον κύκλο της ασφάλειάς τους, τους ενοχλεί πάρα πολύ, τους εκνευρίζει, τους αγχώνει, τους πανικοβάλλει!

Ο Ουρανός λοιπόν από τη νέα θέση του, έρχεται να διδάξει στον Σταθερό Σταυρό, πως πραγματική ασφάλεια δεν υπάρχει, σε ένα σύμπαν σταθερά μεταβαλλόμενο ! Δεν μας ανήκει τίποτε και τα πάντα μπορούν ανά πάσα στιγμή να χαθούν ! Οτιδήποτε αισθανόμαστε πως μας ανήκει, στην ουσία μας ελέγχει.

Ο Ουρανός , έρχεται να κλυδωνίσει οτιδήποτε θεωρούμε ως ασφάλεια. Θα ρίξει πολλά Ρίχτερ σε πολλούς τομείς και οτιδήποτε στη ζωή μας δεν έχει πραγματικά γερά θεμέλια, με τον «σεισμό» αυτό, θα καταρρεύσει. Σχέσεις που δεν στηρίζονται στην πραγματική αγάπη αλλά στο βόλεμα και την ασφάλεια δεν έχουν ελπίδα πλέον. Οτιδήποτε δεν έχει πραγματικά γερές βάσεις , θα ταρακουνηθεί πολύ έντονα.

Ο κοσμικός σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας είναι να διδάξει τον Σταθερό Σταυρό να σταματήσει να αποζητά την ασφάλεια και την σταθερότητα αλλά να χτίσουν έτσι την προσωπικότητά τους ούτως ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε, οποιαδήποτε αλλαγή , οποιαδήποτε ανατροπή τους φέρει η ζωή.
Το να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρήσουν την ασφάλεια και το βόλεμα, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να προκαλέσουν κρίσεις άγχους, και πολλή απογοήτευση.

Πρέπει να μάθουν να αγκαλιάζουν την αλλαγή , να καλωσορίζουν το διαφορετικό, να αποχαιρετήσουν με Αγάπη το παλιό και να δεχτούν με Αγάπη το καινούριο. Το καινούριο, το οποίο δεν το γνωρίζουν δεν έχει ασφάλεια αλλά τουναντίον, έχει πολλή ανασφάλεια , ακριβώς επειδή δεν το γνωρίζουν !

Ένα νέο ταξίδι, από το λιμάνι της Ασφάλειας στη θάλασσα της Ανασφάλειας , στην οποία όμως, όσο φουρτουνιασμένη και αν είναι , αξίζει να κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι , διότι στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα είναι ο καπετάνιος του καραβιού που λέγεται Ζωή !

Καλώς ορίστε λοιπόν τον Ουρανό στη νέα θέση του καθώς και τις προκλήσεις, που θα φέρει σε όλους μας !

 

Δημήτρης Μητσόπουλος
Για την Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

Please follow and like us: