Ο Ουρανός μας συστήνεται πριν περάσει στον Ταύρο

May 22, 2018

«Δεν αισθάνομαι ότι έχω καμία υποχρέωση να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργώ » The Mad Hatter.

Ο Ουρανός είναι ένας από τους πλανήτες του Συλλογικού Ασυνείδητου και εκπροσωπεί το κομμάτι εκείνο της άγριας Συλλογικής Ψυχής που αναζητά σφοδρά την αποδέσμευση, την αλλαγή, την ανατροπή και την απελευθέρωση. Χαρακτηρίζω την συλλογική ψυχή «άγρια» με την έννοια της σφοδρής επιθυμίας και της αδιαφορίας των συνεπειών σε προσωπικό επίπεδο. Είτε μέσα από τον Ουρανό, είτε μέσα απο τον Ποσειδώνα είτε μέσα από τον Πλούτωνα εκφραστεί, η ανάγκη της ψυχής για εξέλιξη, εμπεριέχει το στοιχείο του επιτακτικού.
Μικρό παιδί είπαμε το Σύμπαν. Εγωκεντρικό και αδιάφορο για τις συνέπειες. Παίζει χωρίς κανόνες και θέλει να «μεγαλώσει».

Ας γυρίσουμε όμως στον Ουρανό και στις δικές του τάσεις και ανάγκες. Δεν θα ασχοληθούμε εδώ καθόλου με τις γενικές αλλαγές και τις πιέσεις που θα επιφέρει η είσοδός του στον Ταύρο στις 15/5/2018 και η ενασχόλησή του με τον οικονομικό άξονα του Ταύρου/Σκορπιού.

Εδώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιό προσωπική προσέγγιση να δούμε τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα από μας το πέρασμα του από το σταθερό και αμετακίνητο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της εξατομίκευσης. Εκεί που κάνουμε τη διαφορά και ξεχωρίζουμε απο το σύνολο.Είναι η ιδιορρυθμία μας, η «παραξενιά» μας. Το χαρακτηριστικό μας εκείνο που κάποιοι απο μας (θα καταλάβουμε παρακάτω ποιοί) κρύβουμε με τον φόβο της απόρριψης απο το περιβάλλον μας.

Είναι όμως εκεί, μέσα στο χάρτη μας άρα κομμάτι της ψυχής μας και της προσωπικότητάς μας με δικαιώματα ίσα με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά μας.
Οταν λοιπόν ενεργοποιείται η Ουράνια φύση μας και ζητάει απελευθέρωση, από πού τη ζητάει ? Μα από τον Κρόνο φυσικά ! Οταν εξετάζουμε τον Ουρανό στον χάρτη, το βλέμμα μας στρέφεται αυτομάτως στον Κρόνο. Ο Κρόνος σχετίζεται με την συνειδητότητα που έχουμε σε κάθε χρονική στιγμή και με την επίγνωση της ταυτότητάς μας. Ποιάς ταυτότητας όμως ? Εκείνης που δημιουργήσαμε σύμφωνα με τους νόμους, τους κανόνες, την κουλτούρα, τη θρησκεία, τις αξίες και την ιστορία της οικογένειας και του τόπου που γεννηθήκαμε.

Και κάπως έτσι ξεκινάει άλλο ένα μακρύ ταξίδι άλλη μια μάχη του Κρόνου με τον Ουρανό, της Κρόνιας και της Ουράνιας φύσης μας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο, θίγονται θέματα αξιών. Θέματα ταυτότητας, γιατί ο Ταύρος είναι ο δεύτερος φυσικός οίκος και κατά τον Stephen Arroyo γνωστό και καταξιωμένο αστρολόγο, οι «επόμενοι» οίκοι (οι αμέσως μετά τους 4 γωνιακούς) είναι οι οίκοι ταυτότητας.

Αν ζεις στην σφαίρα του Κρόνου, η ταυτότητά σου σαν προσωπικότητα έχει «εκδοθεί» και εγκατασταθεί σύμφωνα με τις επιταγές του κοινωνικού περιβάλλοντός σου. Όσο περισσότερο σημαντικός είναι ο Κρόνος σε έναν χάρτη, δηλαδή γωνιακός ή σε όψεις με τα φώτα ‘Ηλιο - Σελήνη ή με άλλους πολύ προσωπικούς πλανήτες, Αφροδίτη, Ερμή, Άρη, τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση στις αλλαγές.

Αν ζεις στην Ουράνια σφαίρα δηλαδή αν ο Ουρανός σου κάνει όψεις με τον Ήλιο ή τη Σελήνη σου (όχι τόσο με τους υπόλοιπους προσωπικούς δείκτες), ή είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο σου ή σε άλλο γωνιακό οίκο, τότε σου παρουσιάζεται ευκολότερα η ευκαιρία να φτιάξεις τη ζωή σου όπως ακριβώς την οραματίζεσαι και χωρίς απαραίτητα να γίνεις ο τρελλός του χωριού ! Η ευκαιρία που βρίσκουμε εδώ, σε αυτήν την αιώνια διαμάχη του Κρόνου και του Ουρανού είναι να καταλάβουμε ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε αυτό που αληθινά επιθυμούμε, να ικανοποιήσουμε τον αληθινό μας εαυτό (Ουρανός)
μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας που ζούμε (Κρόνος) χωρίς να είμαστε προσκολημμένοι στους νόμους και στους κανόνες της.

Δέχομαι χωρίς να συμβιβάζομαι. Σέβομαι αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνώ. Όσα απέκτησα με σκληρή δουλειά (Κρόνος), είναι πραγματικά αυτά που χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος ή είμαι εξαρτημένος υλικά και η ευτυχία είναι αλλού. Τυχεροί είναι εκείνοι που έρχονται στη ζωή με αίσθηση της ατομικής αλλά και της κοινωνικής τους ταυτότητας, διότι εδώ είναι το πρόβλημα που οι περισσότεροι από εμάς θα αντιμετωπίσουμε με την είσοδο του Ουρανού στο ζώδιο των υλικών και ηθικών αξιών αλλά και της καλοπέρασης.

Η ισορροπία και η εξ ίσου λειτουργικότητα της ατομικής και κοινωνικής ταυτότητας είναι το επόμενο κυνήγι του θησαυρού μας. Η αναζήτηση του δικού μας Holy Grail. Kαλό κυνήγι λοιπόν και ο Ουρανός ο πλανήτης της Αστρολογίας, θα είναι εδώ να μας βοηθάει. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής του. Η αποδέσμευση από τον φόβο.

 

Νέλλη Κουρεμέντζα
Για την Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

Please follow and like us: