Γιατί σε μένα; Είναι το σύμπαν εκδικητικό;

June 21, 2018

Γιατί σε μένα. Πόσες φορές το έχουμε αναρωτηθεί αυτό! Πόσες φορές έχουμε ξεστομίσει, ή σκεφτεί αυτά τα λόγια, όπως «γιατί Θεέ μου περνάω όσα περνάω».

Θυμάμαι όταν το έλεγα και εγώ, σε σχεδόν καθημερινή βάση, όταν βαλλόμουν αστρολογικά από πάρα πολλές δύσκολες όψεις, από εκλείψεις, από πολλά ! Θυμάμαι ότι την περίοδο εκείνη, περί το 2003-2004 ( και μερικά χρόνια πριν και μετά), είχα ξεκινήσει να διαβάζω αστρολογία και έβλεπα ότι βαλλόμουν από Πλούτωνα και Ουρανό, δύο ομολογουμένως ζόρικους πλανήτες. Η λύπη και η απογοήτευση με είχαν κυριεύσει και φυσικά από τις δύσκολες αλλαγές, πάθαινα κρίσεις άγχους!

Γιατί όμως ήτανε ζόρικοι; Τόσοι και τόσοι άνθρωποι περνάνε κάθε μέρα δυσκολίες και μάλιστα πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου, όπως το να παλεύουν με την Επάρατη Νόσο γα παράδειγμα. Γιατί εγώ, εσύ, ο άλλος, θεωρούμε ότι σηκώνουμε έναν Σταυρό τον οποίον δεν μπορούμε να τον σηκώσουμε και ότι κανένας άλλος δεν έχει αυτό το βάρος που έχουμε εμείς;

Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν έχουμε ΓΝΩΣΗ! Δεν γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις, σε ζόρικες αστρολογικές εποχές.

Συναισθήματα όπως η ανασφάλεια, ο φόβος, οι δισταγμοί και οι επιφυλάξεις είναι αυτά που μας κρούουν των κώδωνα της ανησυχίας ειδικά απέναντι σε μια ξαφνική Αλλαγή. Και εδώ έρχεται το σύμπαν , να μας πει ακριβώς αυτό:

«Με πολλή αγάπη, θα σου κλυδωνίσω τη ζωή, γκρεμίζοντας την ασφάλεια και ότι δεν σε βοηθάει να εξελιχθείς σαν άνθρωπος, για να σε βοηθήσω να χτίσεις την προσωπικότητα και τη ζωή σου έτσι , ώστε να γίνεις πιο δυνατός, να μη φοβάσαι την αλλαγή, να μην φοβάσαι το ξαφνικό.»

Το γεγονός ότι τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος) δεν το ξέρουν αυτό, θα τους ζορίσει και θα τους προβληματίσει. Και εδώ έρχεται το πρόβλημα που έχουμε όλοι. Η έλλειψη Γνώσης! Δεν ξέρουμε να διαχειριζόμαστε, γιατί πολύ απλά, κανείς δεν μας έμαθε ! Το σύμπαν όμως, έχει άλλα σχέδια ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ! Είναι φορέας γνώσης !

Θυμάμαι πόση συγκίνηση είχα νιώσει όταν είχα διαβάσει την ιστορία της Luise L. Hay. Σε νεαρή ηλικία, διαγνώστηκε με δύσκολο καρκίνο. Ξεκίνησε εναλλακτικές θεραπείες, (μαζί με τις χημειοθεραπείες φυσικά) και μπήκε με όλη της την ψυχή στα εναλλακτικά. Όχι μόνο νίκησε τον καρκίνο αλλά έγινε μία από τις μεγαλύτερες δασκάλες. Χρόνια μετά, έγραψε κάτι που έχει αλλάξει την ζωή πολλών ανθρώπων (και τη δική μου):

«Ευγνωμονώ το Σύμπαν, και τον Δημιουργό του, που μου έφερε την Αρρώστια. Σήμερα, δεν θα ήμουνα αυτή που είμαι, αν δεν είχα περάσει αυτή την εμπειρία! Καρκίνε, Σε ευχαριστώ!»

Χιλιάδες τα αστρολογικά παραδείγματα ανθρώπων που είχαν σοβαρά προβλήματα και έκαναν θαύματα, όπως ο Νίτσε, ο Τζον Νας, όπως πάρα πολλοί άνθρωποι.

Οπότε, αναρωτήσου απλά, σήμερα, είναι πραγματικά εκδικητικό το Σύμπαν; Με μισεί; Γεννήθηκα άτυχος; Συνουσιάζεται ο Δίας, όπως λέμε στη λαϊκή;

Ή ΠΡΕΠΕΙ να περάσω συγκεκριμένες εμπειρίες στη ζωή μου , γιατί το Σύμπαν έχει κάποιο πολύ ευγενές σχέδιο για μένα και θέλει πραγματικά το καλό μου; Τί θέλει να με διδάξει;

Η μεγαλύτερη ενέργεια στο σύμπαν είναι η ΑΓΑΠΗ, αγαπητέ μου φίλε. Δεν σε εκδικείται, σε αγαπάει και θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει.

Άκου το κάλεσμά του !

 

Δημήτρης Μητσόπουλος
Για την Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

Please follow and like us: